fredag 2 mars 2018

Pestopasta a´la rödstrimma





Ingredienser 4 personer


8 filéer Rödstrimma
500 g tagliatelle
250 g körsbärstomater
1 rödlök
Olivolja
Örtsalt och Peppar

Pesto
2 krukor basilika
1 dl Solroskärnor
2 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
Salt & Peppar


Recept

1. Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 

2. Hetta upp en torr stekpanna och rosta solroskärnorna som är till peston tills de får en gyllenbrun färg, rör i de med jämna mellanrum så att de inte bränns.

3. Ta alla ingredienserna till peston och lägg i en mixer, tillsätt även de rostade solroskärnorna. Mixa tills du får en jämn fin konsistens på peston. Smaka av med salt och peppar.

4.  Stek rödstrimméfileérna i en varm stekpanna med lite olivolja tills de fått en gyllenbrun färg, salta och peppra. 

5. Halvera tomaterna och finhacka rödlöken.

6. Blanda i peston i den nykokta tagliatelle och servera med bitar av fisken tillsammans med tomaterna och rödlöken. Toppa gärna med lite basilika blad.


Smaklig måltid! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar