måndag 19 mars 2018

Panerad Rödstrimma med potatisstomp



Ingredienser 4 personer


600 g  Rödstrimméfilé
1 ägg
mjöl
ströbröd



Potatisstomp med persilja

800 g potatis
1/2 kruka persilja
1 dl mjölk
50 g smör
salt och peppar


Tillbehör

Lingonsylt
ärtor
Smör




Recept

1.Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2. Häll av vattnet från potatisen och mosa potatisen.

3.Tillsätt mjölken och smöret och blanda runt. Salta och Peppra efter behag.

4. Hacka persiljan och blanda med potatisen.

5. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i väl utvispat ägg och till sist ströbröd. Stek filéerna i smör.

6. Smält smör i en kastrull.

Servera fisken och potatisstompet med lingonsylt, smält smör
och ärtor.

Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar