måndag 19 mars 2018

BLT sandwich med rödstrimma



Ingredienser 4 personer


600 g  Rödstrimméfilé
1 paket bacon i skivor
6 skivor bröd (gärna ett rustikt bröd)
1 huvud romansallad
2-3 tomater
1 rödlök
1 avokado
1 äpple
Citron
Grillpinnar
Salt & Peppar
Olivolja

Sås

2 dl turkiskyoughurt
2 msk mangochutney
4 krm curry
Örtsalt





Recept

1. Börja med att lägga salladen i en skål  med iskallt vatten (för att salladen ska bli kristligare)

2. Ta alla ingredienser till såsen och blanda samman. Smaka av med örtsalt och eventuellt lite extra curry.

3. Skiva upp äpplet, tomaterna och rödlöken. Kärna ur avokadon och skivan den sedan och pressa över lite citronsaft och krydda med lite örtsalt. Ta upp salladen ur vattnet och låt rinna av ordentligt, dra sedan av hela blad från salladshuvudet.

4. Ta fram en stekpanna och stek baconet på högvärmet så att det blir riktigt krispigt.

5. Ta fram en annan stekpanna, pensla brödskivorna med olivolja på båda sidorna och stek på medelhög värme så att de får fin färg.  

6. Salta och peppra fisken och stek tills den är gyllenbrun på båda sidorna.

7. Ta sedan fram brödskivorna, fisken, baconet, såsen och tillbehören. Applicera sedan din macka efter eget tycke och smak. Trä två grillpinnar rakt igenom mackan för att få den att hålla ihop. Servera gärna med lite chips.

Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar