måndag 19 mars 2018

Grillad rödstrimma med tabbouleh och myntayoghurt



Ingredienser 4 personer


600 g  Rödstrimméfilé



Tabbouleh

4 dl couscous
1 kruka persilja
1 rödlök
2 tomater
1/2 dl olivolja
Citron
Örtsalt


Sås

2 dl turkiskyoughurt
2-3 msk mynta
1/4 gurka
1 knivsudd honung (kan uteslutas)
Örtsalt





Recept

1.Börja med att tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Blanda samman turkiskyoghurt och myntan till såsen. Riv gurkan och salta lite lätt, krama ur överflödig vätska ur gurkan och lägg  den i yoghurtblandningen. Tillsätt honung och salta.

3. Hacka ner persiljan fint och blanda samman med couscousen. Finhacka rödlöken och lägg i olivoljan, låt dra i minst 10 min för att rödlöken ska få en mildare smak. Skär tomaterna i kuber. Blanda ner rödlöksblandningen i couscousen och tillsätt tomaterna. Smaka av med citron och örtsalt.

4.Salta och peppra fisken. Grilla fisken antingen på en grillpanna men ännu hellre på en grill. Ska du grilla filéerna på grillen rekommenderar jag att trä igenom en grillpinne genom varje filé. Glöm inte att blötlägga grillpinnarna en stund innan.

5. Servera den grillade rödstrimman tillsammans med tabboulehn och myntayoghurten.


Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar