torsdag 15 februari 2018

Underbar fisksoppa med smak av konjak



Ingredienser 4 personer


400 g tärnad Clariasfilé
 1/2 purjolök
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
3 vitlöksklyftor
3 dl vin
2 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
1/2 dl konjak
0,5 l vatten
2-3 msk hummerfond
Olivolja
Salt
Vitpeppar
Färsk timjan ca 2 msk
Rustikt lantbröd (valfritt)


Recept

1.Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka lök, morot och palsternacka. Fräs allt utom fisken i olivoljan i en kastrull och pressa i vitlöken. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, vatten, hummerfond, salt, vitpeppar och timjan. Låt soppan sjuda i ca 10 min. 
2.Lägg i fisken i soppan och låt sjuda i några minuter, se bara till så att fisken inte kokar sönder. Ta av kastrullen från värmen och låt soppan stå och dra några minuter innan servering. 

Servera gärna med en bit rustikt lantbröd som med fördel doppas i soppan.

Smaklig måltid! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar