torsdag 15 februari 2018

Caesarsallad med Clarias



Ingredienser 4 personer


400 g tärnad Clariasfilé
 1 rödlök
1 ask körsbärstomater
1 paket bacon
2 mindre huvud romansallat
Parmesanost
4-6 skivor ljust bröd
rapsolja
Citronpeppar
Salt

Caesardressing
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl parmesanost
5 sardeller
1 tsk vitvinsvinäger
Citronsaft
2 dl rapsolja
Salt och Peppar


Recept

1. Börja med dressingen. Mosa samman sardellerna med vitlöksklyftan och lägg sedan i en mixer. Tillsätt sedan ägg, senap, parmesan och vinäger. Kör det till en jämn och fin smet. Fortsätt sedan mixa och tillför olja sakta i en fin stråle tills det blir en fin kräm. Var försiktig så den inte skär sig. Smaka sedan av med citronsaft, salt och peppar.
2. Ta brödet och skär bort kanterna och skär i kuber. stek sedan i en varm stekpanna med olja tills krutongerna har fått fin färg och blivit krispiga. 
3. Skär baconet och stek det så att det blir riktigt knaperstekt. 
4. Stek fisken till den är gyllenbrun och krydda gärna på med citronpeppar och salt. 
5. Skölj sallad och skär upp den i lagom stora bitar. Skala löken och skär den i tunna strimlor.
6. Lägg salladen i en skål och blanda runt med dressingen så att all sallad får dressing på sig. Servera sedan salladen med fisken, baconet, körsbärstomaterna, löken och krutongerna. Ta sedan en potatisskalare och hyvla över parmesan på toppen.


Smaklig måltid! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar