söndag 26 november 2017

Varmrökt Clarias med rödkålssallad, saffransås och rostade valnötter


Ingredienser 4 personer


1 hel varmrökt Clarias
100 g Valnötter

Rödkålssallad

200 g rödkål
4 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
3 apelsiner
Örtsalt

Saffransås

2 dl turkisk yoghurt
1-1,5 tsk honung
Ca 0,5g saffran


Recept

1. Börja med att strimla rödkålen fint eller använd en osthyvel. Lägg rödkålen i en skål och häll på äppelcidervinägern och rapsoljan. Ta en av apelsinerna och pressa i saften från apelsinen. Smaka av med örtsalt. Ta de andra två apelsinerna och filéa ut klyftor från apelsinerna.
2. Blanda samman turkisk yoghurt, saffran och honung. Ta saffran efter smak och tycke.
3. Filéa den varmrökta Clariasen och ta bort skinnet.
4. Rosta valnötterna i en torr varm stekpanna, se upp så de inte bränns.
5. Servera den varmrökta Clariasen med rödkålssalladen, apelsinklyftor, saffransåsen och rostade valnötter.


Smaklig måltid! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar