Ingredienser 4 personer
1 hel varmrökt Clarias
100 g Valnötter
Rödkålssallad
200 g rödkål
4 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
3 apelsiner
Örtsalt
Saffransås
2 dl turkisk yoghurt
1-1,5 tsk honung
Ca 0,5g saffran
Recept
1. Börja med att strimla rödkålen fint eller använd en osthyvel. Lägg rödkålen i en skål och häll på äppelcidervinägern och rapsoljan. Ta en av apelsinerna och pressa i saften från apelsinen. Smaka av med örtsalt. Ta de andra två apelsinerna och filéa ut klyftor från apelsinerna.
2. Blanda samman turkisk yoghurt, saffran och honung. Ta saffran efter smak och tycke.
3. Filéa den varmrökta Clariasen och ta bort skinnet.
4. Rosta valnötterna i en torr varm stekpanna, se upp så de inte bränns.
5. Servera den varmrökta Clariasen med rödkålssalladen, apelsinklyftor, saffransåsen och rostade valnötter.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar