måndag 11 december 2017

Stekt Rödstrimma med Vitvinsås

Ingredienser 4 personer


4 fileér rödstrimma
900 gram delikatesspotatis
500g oskalade räkor
Färsk dill
Smör
Salt och Vitpeppar


Vitvinsås

3 schalottenlökar
2-3 msk Smör
2 dl vitt vin
3 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
salt
Safen av en halv citron


Recept

1. Börja med att tina och skala räkorna.
2. Skala potatisen och koka i saltat vatten.
3. Stek rödstrimman i rikligt med smör, salta och peppra.
4. Skala och finhacka löken. Fräs den på svag värme i smör utan att den får färg. Tillsätt vin, buljong och grädde. Koka ihop tills ca 
5 dl återstår. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och citronsaft. 5. Lägg upp allt på tallriken och klipp över valfri mängd dill.


Smaklig måltid! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar