torsdag 2 februari 2017

Rödstrimma med kantareller

Rödstrimma med potatismos och kantareller


Ingredienser

800 g rödstrimma
Salt och vitpeppar
1 dl vetemjöl
100 g smör
Kantareller
1 citron
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
800 gram potatis (mjölig)
1 dl mjölk

Recept

1. Salta och peppra rödstrimmefiléerna
2. Vänd dem i mjöl på en tallrik så att det täcker.
3. Ta ungefär 25g smör och fräs i en stekpanna och stek rödstrimmefiléerna. Lägg upp dem på en tallrik och håll dem varma.
4. Fräs svampen i 25g smör i stekpannan. Det är viktigt att all vätska försvinner.
5. Slå på svampen över fisken och pressa över citron. Strö på hackad gräslök och dill.
6. Servera med potatismos

Recept potatismos

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Häll av vattnet från potatisen och pressa/mosa potatisen.
3.Tillsätt mjölken och 50g smör. Salta och Peppra efter behag.
4. Vispa ihop moset.

Smaklig måltid!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar