Fisktacos på Rödstrimma
Ingredienser
600 g färsk rödstrimmefilé
2 dl mjöl
3 ägg
2-3 dl panko
1 liter neutral olja för fritering
spenatblad
koriander
tortillabröd
Mangosalsa
1 mango, tärnad
2 avokado, tärnad
4 salladslök (den gröna delen), skivad
Tomater tärnade ca 250g
1 kruka koriander, hackad
saft av 1 lime
2-3 msk olivolja
1 msk agave sirap eller flytande honung
salt och peppar
Ponzusås
2 msk soja
2 msk rostad sesamolja
saft 1 lime
2 msk vita sesamfrön, torrostade
1/3 jalapeno, finhackad
Yoghurtaioli
1 dl majonnäs
3 msk grekisk yoghurt
½ vitlöksklyfta, finriven
skal av 1 lime
salt och peppar
Recept
1. Skär fiskfiléerna i bitar.
2.Knäck äggen i en djup tallrik, häll upp mjöl i en annan och panka i en tredje. Dubbelpanera genom att först doppa fisken i mjöl, därefter i ägg och till sist i panko. Lägg bitarna på en tallrik.
3. Gör mangosalsan. Blanda mango, avokado, tomater, salladslök, koriander, limesaft, olivolja, agave sirap, salt och svartpeppar.
4. Gör ponzusåsen. Blanda soja, rostad sesamolja, limesaft, sesamfrön och jalapeno.
5. Gör limeaiolin. Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, limeskal, salt och svartpeppar.
6. Hetta upp oljan i en vid, tjockbottnad kastrull, nästan på högsta värme. Doppa ner bitarna några stycken i taget, i ett par minuter tills de fått lite färg.
7. Lägg spenatbladen i botten av varje tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk, ponzusås och limeaioli.
Enjoy!
6. Hetta upp oljan i en vid, tjockbottnad kastrull, nästan på högsta värme. Doppa ner bitarna några stycken i taget, i ett par minuter tills de fått lite färg.
7. Lägg spenatbladen i botten av varje tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk, ponzusås och limeaioli.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar