torsdag 1 juni 2017

Fiskburgare på Clarias med chilimajonäs, picklad rödlök och torrsaltat bacon

Fiskburgare med chilimajonäs, picklad rödlök och torrsaltat bacon


Ingredienser 4 personer

2 färska Clariasfiléer
4 Briochebröd
Sallad
1 paket Torrsaltat bacon
Tomat
Salt och Peppar

Chilimajonäs

2 dl majonäs
1 dl Créme Fraiche
1 halv röd chilipeppar
Honung (efter smak)
1/2-1 Vitlöksklyfta
Chilipulver
Cayennepeppar

Picklad rödlök
Se receptet här


Recept

1. Kör fisken i matberedare tillsammans med salt och peppar till en fin färs. Forma sedan fina burgare av färsen. Grilla eller stek fiskburgarna till de fått fin färg och de är genomstekta.
2. Blanda ihop majonäs, Créme Fraiche, honung, chilipepparn och vitlöken. Krydda med Chilipulver och Cayennepeppar efter smak.
3. Stek baconet tills det är krispigt.
4. Montera burgaren med sallad och tomat i botten av briochebrödet, rikligt med chilimajonäs, fiskburgaren, picklad rödlök och bacon.
5. Servera med hemmagjorda pommes som du kan dippa i resterande chilimajonäs.

Smaklig måltid!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar