tisdag 17 januari 2017

Den perfekta köttfärssåsen!

 Köttfärssås och pasta!


Ingredienser för 4 personer:

(Måtten är lite höftade så kör själva lite efter behag)

800g fläskfärs(går också bra med tex quornfärs eller nötfärs)
1 burk 500g krossade tomater
Ca 2 msk mjöl
Ca 2dl vatten
1 köttbuljongtärning(eller grönsaksbuljong)
1-1,5 dl rödvin
Ca 1msk tomatpuré
Ca 2 msk Heinz tomatketchup
1-2 klyftor vitlök
Timjan
Oregano
Salt
Vitpeppar

Recept:

Börja med att bryna köttet och krydda det med salt och vitpeppar efter behag. Strö över mjölet över färsen när den fått färg. Blanda runt och häll i tomaterna, vattnet, rödvinet, tomatpurén, ketchupen och vitlöken. Låt puttra ca 10 min. Krydda på ordentligt med torkad timjan och oregano och låt puttra ytterligare 5-10 min. Servera med din favoritpasta och gärna lite riven parmesan.

Hoppas det ska smaka! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar